Wednesday, June 1, 2011

Kenduri Kawin pun Bahaya

Assalamualaikum

Lama  xupdate..hehe..rindu plak..pape pun skang kan musim orang main kawin-kawin..kenduri kendara pun banyak..seronok tengok orang kawin-kawin nie..bile la agaknye turn tulip ek..hehe..


Tapi kenduri kendara nie pun kadang-kadang bagi benda x elok jugak.bukan ape..kadang-kadang makanan yang dihidangkan tu,xbrape bersih sampai kan boleh buat orang kene cirit birit..korang ingat cirit birit nie remeh ke..bahaya weh

  •  Sah2 la perut korang sakit..memulas-mulas..kadang2 lagi teruk dari kene sesungut senggugut…orang laki jangan cakap korang taw la camne rase senggugut tu..lempang kan..hahaha
  • Bukan perut je sakit,tempat sensitive tu pun sakit sebab asyik membuang je..korang pikir la pe ye benda tu..kih3..
  • Pembaziran tenaga ( tiap kali masuk toilet,banyak tenaga guna utk membuang benda2 xsepatutnye.. lagi 1,ape yang dimakan semua kuar balik..x ke membazir..hehe
  •   Pembaziran air ( sure2 la lepas melepas kene pam..kalau dah cirit birit bukan skali korang ulang alik..kalau skali bukan cirit birit namanye..choi betol la..)
  • Pembaziran masa ( kalau dah banyak kali masuk toilet,asaimen yang sepatutnye dah siap 10 page jadi 1 page je
  • Pembaziran macam2 (hah..yang nie tulip xlarat la nak list banyak..korang pkir la sendiri..pembaziran duit la,tu la nie la..xlarat nak tulis..
nie rekaan tulip je..tapi ade betul nye kan..

Kadang2 bile dah buat kenduri nie,tukang masak buat makanan banyak2..pastu xjage kebersihan sangat..xbaik..memang la nak cepat,mudah..tapi fikirlah..ramai orang akan merana..tukang masak sendiri merana gak..xkan la tukang masak xmakan makanan yang dy masak tu..kadanag2 bawak balik umah lagi..tapi kite bukan taw pun kan..Allah taw semuanye & Dia la yang tentukan…

p/s : nampaknye family tulip kene cirit birit..ermmm..T_T

8 orang tengah buat karangan math:

Hang Leo said... Reply

xpe..perniagaan santan makin maju..orang kenduri banyak guna santan,,hehehehe

Tulip Putih said... Reply

@Hang Leo
jap2..xpaham..ape kaitan??

Aimi dan Pakcik Hashim said... Reply
This comment has been removed by the author.
Aimi dan Pakcik Hashim said... Reply

ko br lepas membuang kan masa taip entri ni? hik hik

kokser kokdam said... Reply

perut memulas tu xdo la...
tp maju kedepan.... sikit..
ado la..

heheh

Tulip Putih said... Reply

@Aimi dan Pakcik Hashim
oh..tidak same skali..lpas bt entry bru buang..hahaha

Tulip Putih said... Reply

@kokser kokdam
byk sgt mkn 2 smpai kedepan dh majunye..hahha

aswadz said... Reply

tp yg bab air tu still bole dijimatkan. cara nyer, x yah flush lepas buang air. bila dah rasa "benda" tu x nak kuar dah, baru gi flush.

ok x idea aku nih?