Sunday, October 2, 2011

Kenali Perangai Kanak-Kanak

Assalamualaikum
Ari nie nak share la ckit2 pasal perangai kanak-kanak..ceh..mengalahkan pakar kanak-kanak je..nie sekadar mengingat kembali memori ngan adik2 tulip masa kecik2 dulu..lebih kepada perangai dorang & ade je termasuk perangai tulip sendiri..kalau sape2 ade sifat nie lagu,maknanya xleh kawin lagi la..kih3..jom layan..

1.   Bangun pagi je terus mintak air milo..selagi xdapat selagi tu la muke macam ape je..lepas dapat je terus seronok..abah tulip cakap xbetol stesen kalau x dapat air milo..bile dah dapat,betol dah la stesen dy…hahaha
2.   Kalau mandi mesti nak lompat2..nak2 kalau mandi pakai shower..kalau men jirus2 xleh la lompat2..mase mane nak lompat kalau duk sibuk jirus badan sendiri kan..pastu kalau ade orang mandikan,ngan orang2 tu skali basoh jerok sebab melompat..hahaha
3.   Suke main buih sabun buat belon..mandi berjam jam..bukan mandi..duk main buih sabun..punye la syok..selagi xdek orang jerit selagi tu xnaik..sampai jari tu dah kecut r main air lame sangat..
4.   Suke sangat tengok kartun sampai orang nak tengok citer lain dah xleh langsung r..kalau orang tukar je citer lain,mengamuk sakan..siap menangis..kalah macam kene sebat..
5.   Kalau tido plak,nak bantal kalau boleh nak penuh katil..tapi bangun pagi esok,bukan tido pun atas bantal..sumenye berterabur kat bawah katil..macam lepas perang..gedik je nak bantal..gune nye  x pun..
6.   Kalau dak pempuan rambut mesti nak buat ekor kuda..xpun buat tanduk..ala yang ikat dua kiri kanan..kalau dak laki plak rambut xsah kalau xbuat belah tepi..hahha..skema..tapi tu la mak ayah kita..mane ade mak ayah buat rambut anak dy cacak2 masa kecik..kan..
alalala..anak sapa la nie ye..^_^

Ade x yang terkena ngan korang..mesti ade nie..kan3..

7 orang tengah buat karangan math:

kjaharun said... Reply

kadang-kadang, layan budak2 ni best..
mne dengan karena dorang..

:)sape la baby dalam gambar tukan.. mcm ade iras2 awak je :)

Ibtisam Najmi said... Reply

my cousin, his parents buat rambut pacak utk dia... :)
he's only 4 now~

Perfumes Farm said... Reply

hi..lets join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win fragrance mist from Victoria's Secret.

go to this link for more details;
http://perfumefarm.blogspot.com/2011/09/perfumes-farm-contest.html

HAFIZ ROShDi said... Reply

haha...stendet r bdk kecik kn..tp masalah nye dak pompuan ni..besar2 pun nk gitu lagi..terkena x?..:P

Tulip Putih said... Reply

@kjaharun
ermm..2 la..memang tulip pn lam gamba 2..hehehe

Tulip Putih said... Reply

@Ibtisam Najmi
ye ke..dak laki skng..dh macam2..org dh sedar rmbt pacak 2 smart..ehhehe

Tulip Putih said... Reply

@HAFIZ ROShDi
xterkena sebab tulip xdek la bt rmbt g2 nk kuar kn..hehhehe