Tuesday, January 25, 2011

SAKIT

Assalamualaikum...


ok..saya bukan sakit nie ye..hahahaha



Ari nie gi jumpa doktor lepas kelas calculus..gi jumpa doktor pun kecoh kan..haha..semalam saya baru sedar bengkak yg ade kat blakang telinga saya makin besar..patut la minggu lepas sentuh sikit pun dah sakit..nak ambik air semayang pun susah..bengkak tu dah lama ade..tapi saya buat xtaw je...bukan ape..xsuke g klinik & xsuke makan ubat..saya slalu pikir kalu makan ubat skmo, nanti badan banyak dadah..gilak lu..hahaha..tapi kalu someone else sakit sibuk suh dy makan ubat..kalu time kite yg kena jangan harap la nak makan..

then pegi la pusat kesihatan kampus tadi ngan si liya..sebab xpernah pegi sana, kami xtaw nak masuk ikut mane..ade pintu kat depan..bile tolak xleh..kunci..nasib bek xdok orang..kalu x, malu free je dapat..hahaha..cari la pintu masuk rupenya ade bahagian tepi..then masuk isi borang ckit pastu tunggu la nombor dipanggil oleh cik mesin nombor digital..hahaha..rupenya dalam tu lawa la jugak..ade air pancut segala bagai..kat luar buruk ckit je nampak..jahat giler..hahaha



nie la pusat kesihatan UPSI..cilok fb ipin..credit to him..baru la weh..mne ade buruk macam umah hantu..hahahaha

sampai turn saya, masuk la..pintu bilik doktor xtutup..xmacam klinik bese..saya suka yang macam nie..selamat..kalu doktor tu buat xelok kat kita pun orang luar boleh nampak..kalu jenis bilik tutup rapat tu bahaya..doktor skang pun dah xboleh percaya sangat dah..ok.stop merapu..citer la kat doktor tu sakit ape..dy pun story la..saya punye lim node (xtaw eja betol ke x) dah berjangkit ngan kuman..lim node nie guna dy macam membersih kan toksin..bile kene kuman dy akan bengkak..nasib bek la saya gi merujuk pada yang pakar..hahaha..klu x,haram nak taw kene jangkitan kuman..dy bagi ubat then saya mintak la vaselin skali coz bibir slalu kering..

nie la ubat yg saya dapat..vaselin siap bagi 2 bekas lagi..liya cakap dy nak abeskan stok..haha

klu u all nak taw, doktor tadi quite hensem la..hahahaha..perasaan utk pegi lagi pusat kesihatan adalah tinggi..gilak gatal aku nie..korang pun ape kurangnye..ye dak..hahaha..men2 je..jangan marah incik hang leo..hehehe..xnak r pegi klu xsakit..bazir mase je tunggu lame2..kan3???

Handsome male doctor talking on the phone in his office Stock Photo - 7409087

hah..bayangkan doktor yang rawat korang tu hensem macam kat atas nie..best x..tipu r xbest..seronok..pempuan mane2 pun suke yang hensem2 kan..betol x..tapi bayangkan kalu korang dapat doktor cam yang kat bawah nie..amacam??


nak ke korang dapat doktor cam nie..cam orang giler pun ade saya tengok..hhahaa..jahat..don't judge a book by it's cover...tapi kalu muka dah menakutkan, sudi ke bertandang lagi ke sana..hahahaah..

that's all mengarut utk ari nie..tatatititututoto..:)


moral of my story : pegi la klinik walaupun sakit ckit coz takut benda lagi teruk jadi walaupun xsuka ubat..bile dah taw sakit ape, suke ati la nak makan ke x ubat tu..ada paham??..huhuhu

6 orang tengah buat karangan math:

bajiku shefi said... Reply

smoga cepat sembuh cik tulip putih:)
jangan malas2 makan ubat taw~

Tulip Putih said... Reply

insyaAllah..doktor hensem ckp kene abiskan antibiotik..so kene dgr la kan..hahahah..thanx cik ika...

elianesuriane said... Reply

smoga cpt sembuh...!!

Tulip Putih said... Reply

thanx cik elianesuriane..:)

waalllaa! said... Reply

saya suka pergi PKU kt UPM ni..best..ubat dia pon best2...hehe..pelik kan saya suka pergi PKU..hehe.. semoga awak cepat sembuh..

Tulip Putih said... Reply

knp ubat dy best??ubat yg best ke doktor yg best??hahahahhaah