Tuesday, March 15, 2011

FESIMA

Assalamualaikum

seperti biasa, tulip bukan nak bagi tips ke ape ke cam blogger lain coz tulip xtaw nak bagi tips ape..xdek idea..yang tulip boleh share kat cni just kehidupan seharian tulip..xkesah la benda nie orang suke ke tak, janji kite puas ati kan..betol tak murid2?? betol cikgu...pandai anak murid cikgu..hahaha

ok la..ari ahad baru2 nie, tulip secara paksa rela masuk explorace sempena festival sains & matematik (FESIMA)..nie 1st time tulip masuk benda nie..kat cni la..asalnye tulip tak masuk pun..salah sorang kawan tulip yang sepatutnye masuk tu plak xjadi masuk coz alasan yang melucukan..kalau pikir nak gelak je..dah la kami sampai lambat skali..lepas kami daftar je terus taklimat start..nampak sangat kami nie VVIP..hahaha

then lepas taklimat sume, explorace pun mula la..penat jugak kot..tapi yang bestnye, group kami xkene 1 pun denda...syok..group laen siap abes putih2 muka kena simbah ngan tepung..haha..dy bagi mase lam 2 jam utk siapkan tapi betapa bangganye kami siap sejam awal & kami orang yang ke-2 awal sampai..bangga tak??hahaha..seperti biasa..sesi ketiadaan keje..hahaha


cg.siti kite duk skodeng someone..ehem2..hahaha..gurau sak siti..


pas sume sampai tu kami ingt kan penyampaian hadiah terus..rupenye kami kene buat 1 kostum dari sampah2 yang kami kutip sepanjang explorace tadi..geli u..sampai si iza cakap tak payah la..tak sanggup..dy cian kat si kimah coz dy yg nak jadi model tu..last2 kami buat jela..kimah plak merelakan diri...pastu kene bentang..cam ape je...lepas tu baru la umum kan..kami just menang saguhati je..no.5 dari 14 group..ok la..better dari xdek langsung hadiah kan..hahaha..

cg kimah yg volunteer (mcm slh je eja) nk jd model..credit 2 her..

sume model2 yang ade..busuk2 sume dorang nie..hahaha..

walaupun hadiah kecik,pengalaman labih penting dari segalanya..cewahhh..hahaha
dari kanan: siti,iza, sakinah,syakimah..

masing2 nak bergamba ngn hadiah..padahal tulip yang suh...hehehe


nie lah kejadahnye orang yang xsabar2 nak bukak hamper..hahaha..disebabkan kami malas nak jumpa lagi kt kolej, kami bukak je terus..senang..lagipun bukan banyak makanan pun...hamper kecik je kan..bagi jela terus..rakus betol kami nie kan..hahaha..

tu je dapat share ngan anda2 sume..majulah sukan untuk negara..!!! errmm..ade kaitan ke..ok..abaikan..hahaha..

that's all..Assalamualaikum..tatatititututoto..:)

p/s: ari nie besday cikgu SITI NOR NAQIAH kite..epy besday siti...:)

4 orang tengah buat karangan math:

Yaya Zamimi said... Reply

gelojoh!! HAHAHAHA

Tulip Putih said... Reply

hahahah..laju ko komen ek...

nabielahuda said... Reply

tak sabor - sabor.
haha. =D

Tulip Putih said... Reply

hahaha..bukan tulip/.dorang yg mula kan..ahahhaha