Sunday, March 13, 2011

TAK ACI LA CAM NIE

Assalamualaikum

malam nie sangat la bosan..rumate xdek..tapi xkesah pun..lagi syok dy xdek..xnak balik pun xpe..boleh buat bilik cam sendiri punyer je..haha..rumate yang jahat ye..jangan salah paham ye..hehe


sebenarnye kan..nak story pasal ketidakpuasan ati tulip sebagai U student..kan tahun nie kemasukan pelajar baru ke u bulan 9 kan..so, kite akan cuti selama 4 bulan utk sampai ke bulan 9..memang syok cuti lama nak mam & xpayah nak pikir pasal study..tapi bayangkan la mase nak masuk balik bulan 9 nanti, korang rase x, tahap kemalasan untuk mula stdy balik makin melampau..mane tak nye..dah syok2 cuti 4 bulan, dah sempat kumpul gaji banyak2 tibe2 nak masuk blaja..x syok kan..mula la sume yang belajar sebelum nie abis dilupanye..xtaw la cam ne..nak2 cam tulip nie..blaja math nie, setiap sem benda yang berkait-kait dari sem 1 sampai la sem 8..


lagi 1 kan..kalau kat UPSI la, u laen tulip xtaw camne..sem 7 student kene g praktikal..untuk dak degree r..kalau dak dip plak sem 5 sebab dorang ade 6 sem je..disebabkan cuti lame sangat, so dorang2 yang sem 7 ngn sem 5 nie kene praktikal mase cuti..so,dorang dah boleh abiskan 1 sem praktikal time cuti..taw x betapa xpuas ati nye tulip ngan dorang nie..mana x nye..bulan 9 dorang dah boleh masuk sem last & akan grad awal..ulang suara, akan grad awal..kenapa tulip ulang?? sebabnye dorang boleh kawin awal..hahahahahahaha..gatal kau nyah nak kawin jugak..sabar bha...

see..orang pakai tudung labuh, kopiah pun ambik gamba gempak2 time kawin...sape xnak beb..hahaha

xaci kan..sepatutnye dorang grad tahun depan tapi dapat jimat grad tahun nie..xaci giler..kenapa la kerajaan lambat kan pengambilan baru nie..kami jugak yang rugi..kene grad lambat dari yang sepatutnye..aisehman..tension..lambat la nak kawen macam nie..statement mintak pelempang ngan umie nie..harap2 umie xbace..hahaha..

ok..xsabar u nak baling2 graduation cap cam nie jugak..baru sem 2 kot...dah berangan..hehehe

just joking dear..paling xpuas ati sebab grad lambat je..sape xnak grad awal..dapat keje awal2..nanti boleh la umie abah merasa duit gaji kite kan..hasil titik peluh kite sendiri..xsabar nak tunggu saat tu..baru la boleh kawin kan3..hahaha..moga dipanjang kan umur..dimurahkan rezeki dapat posting awal2..insyaAllah..padahal benda nie dah lame r..baru skang nak kecoh..le pehal der..suke rt gua la der..hahaha

ok la..sudah banyak sangat merepek..thanx for reading..Assalamualaikum


p/s: credit to pakcik google atas ehsan gamba2 di atas..peace..:)

2 orang tengah buat karangan math:

Nurfarihanim said... Reply

eh, best r dapat cuti 4 bulan <3

Tulip Putih said... Reply

best memg best.,.tp nti lmbt la grad..so lmbt la nk kwen..hahaa