Wednesday, April 27, 2011

HABIT TIME EXAM

Assalamualaikum

Ari nie kan tulip nak share ngan korang ape yang pernah tulip buat time exam..dari pagi tulis enrty tapi tak terpost-post..huhu..jom terjah...

  • mase skulah,tak pernah tak tido time jawab exam paper subjektif..objektif tak brani la..takut tak sempat siap..camne tulip tdo??konon2 nak pikir jawapan,then letak tangan atas meja & landing kepala atas tangan..tak sampai 5 minit dah tido r..huhu
  • pernah tido time jawab exam PERCUBAAN SPM paper 2 kimia sampai tak siap jawab 2 soklan 20 markah..ambik kau..tulip highlite percubaan tu..giler betol..lepas abis exam,gi jumpa cikgu kimia tulip.. mintak maaf.."cikgu..saya tak siap jawab tadi..tertido."(sambil buat muke sedih)..."awak nie,sape suh tido"...cian cikgu tu..huhuhu
  • malam sebelum nak exam baru kalut2 nak study sampai tak tido.study depan pintu dorm..sebab 2 la tido time jawab exam..huhu..tulip punye mindset,study awal2 nanti lupe jgk..sebab tu study last minit..tapi for sure la tak abis study kan..
  • bile pengawas exam duk tepi nak tengok kite jawab,mula la membuzy kan diri membelek-belek kertas soklan ngan jawapan coz tak nak bagi pengawas tengok jwapan kite..malu!!! sangat tak suke bile pengawas tengok2 kite jawab..yang tak tahan kalau dorang senyum2 tengok jawapan kite..
  • bile dah siap jawab mule la terlebih rajin..padam 1 meja yang banyak conteng2 kasi bersih..dah tak dek keje..hahahaha..tu pun kalau siap jawab awal..tak pun time nak tunggu pengawas kutip kertas..lambat kan dorang kutip..so,sempat la padam meja tu walaupun bukan tulip yang conteng
  • bile dah tak dek idea,mula la main pusing2 pen gune 2 jari..tapi tak reti pun..penat belajar buat..tapi tak jadi jgk..time exam je sempat nak berlatih lagi..hahaha..tak kene tempat betol..

tu jela kot yang tulip ingat tulip pernah buat..maybe banyak lagi tapi lupe..hahaha.paling banyak tido la time jawab..tapi dah masuk u nie, tak reti dah la nak tido..bukan nak cakap hebat..dah exam susah..tak jadi nak tido..haha..korang2 yang exam sama tempat ngan tulip jangan usha2 tulip plak..tak siap lak korang jawab exam..hahaha..giler perasan..ok la..nak g study pembangunan sahsiah plak..petang esok exam..


jom study sahsiah lam jepun..hang gila apa??hahahaha...wish me luck..:)

8 orang tengah buat karangan math:

cik ayin said... Reply

cepat2 jawab,pastu tido..1 lagi cepat2 jawab,terus bla..hahaha

Tulip Putih said... Reply

hahahaha..betol 2..tp tlip xbrani nk kuar awl..segan..hahhah..nti org ckp terer plak..pdahal am hampeh je..

Mia Malisa said... Reply

ko 2 stdy pn tdo..ni kn plak mse jwb xm..sme je..haha... =P

Tulip Putih said... Reply

hahahaha..ak memg..mls stdy weh..last minit je ak taw..hahahha

syikin alias said... Reply

pnh ai2 time jwp skill based lect diri kt sblh,,pas2 mula dh gelabah...skali dy leh lak ckp "ney SALAH,,SALAH"...adoi,,satu bk dgr,,,malu toi...muahahaha....

mykhalis said... Reply

khalis just selalu buat, bagitau kat pengawas peperiksaan saya nak tidur 30 minit..blh tak kejutkan?haaa..camtula blh tidu tampa was was

Tulip Putih said... Reply

syikin: hahaha..nsb bek ak xpernh kne lagi..plg 2 pn dy tnjuk je mne yg salah..klu ak jd ko pn mlu gak.hehehe

Tulip Putih said... Reply

Bro khalis: bgus la idea khalis..bole la tulip bt lepas nie..hehehe..tdo tnpa was2 dh..:)