Thursday, April 28, 2011

KISAH DI SEBALIK KARTUN TELETUBBIES

Assalamualaikum

Sape pernah tengok teletubbies angkat tangan macam saya.huhu..sebelum bace ape yg tulip nak citer,jom tengok lu video nie..


camne??ingat lagi??comel kan..tulip ingat lagi kartun nie femes giler mase tulip kecik2 lagi..tak dek la kecik sangat..sokmo tengok..siap cop lagi tulip punyer warna biru sebab tulip anak sulung..pastu adeq2 tulip ambik la yg makin kecik tu..maybe dari situ kot tulip start suke warna biru..eh..biru ke purple??pape jela..huhuhu..


ok2..sambung ek..camnie..tulip ingat lagi mase form 4 dulu..nie pun tibe2 teringat lepas chat ngn SUHAILAH coz dy gune gambar teletubbies..lepas ade match netball,muke tulip gelap sangat..terbakar coz panas kan..main atas turf..kan panas giler..lepas seminggu je game abis,muke jadi gelap giler..satu hari tu,time makan petang kat dewan makan,tibe2 kuar iklan teletubbies nie,.skali kawan tulip,YUYU,(bukan yuyu zulaikha k...hehehe) cakap "weh,ko la yang warna hijau tu.".korang taw tak sebab ape dy cakap tulip yang hijau??sebab dipsy,yg warna hijau tu gelap ckit dari yang lain..sob3..sampai ati yuyu kan..huhuhu..memang mase tu ketara giler r muke burn coz pakai tudung skulah putih kan...

lagi gelap dari nie taw..nie pun coz training tengah2 panas..

tak pe..tulip memang tak kisah..hahahaha..tapi kan,memang best kan citer nie..sape2 yang suke tengok taw la..tapi budak2 zaman skang konpem tak taw pasal citer nie..mane ada dah citer nie skang..yg paling tak logic bile ade vacum yg suke sedut makanan dorang yang ala2 dorayaki doraemon tu..tak logik kan..huhu..

ok la..kalau korang nak layan teletubbies,dipersilakan search kat utube..jangan malu jangan segan..hahahaha..kuang ajar betol...huhuhu..ce citer kat tulip korang suke yg mane..tapi yg merah tulip punye..tak leh ambik taw..hahaha..k..tatatititututoto..:)

8 orang tengah buat karangan math:

miz nai said... Reply

emg syok..so cute that teletubbies..ak nyer kuning..siap merajuk lagi bila my parent xbg beli patung 2..tp last2 d[t gk..hahaha...

cik ayin said... Reply

tak rajin pun tgk cite ni...tapi cumel :))

cherry said... Reply

suke tgk lala ngn po=)

Tulip Putih said... Reply

nurul:umie ak xbelikn pn..bju mayb ade kot..dlu kn hot..ccam bju upin ipin skng r..huhu

Tulip Putih said... Reply

cik ayin..:comel kan krtun nie..dorang xckp pn.kuar bunyi g2 je..tp syok..:)

Tulip Putih said... Reply

cik cherry..:comel kn lala ngn po..yg biru 2 gemok sgt..huhuhu

Asma Ahmad said... Reply

weee... ska yg mrah la. :D

Tulip Putih said... Reply

kan3.comey kan.tulip pn ske yg merah gak..:)