Friday, April 1, 2011

MENCAPAP BETOL

Assalamualaikum

lame xbuat entry ye..kalau buat pun asyik pasal contst je sampai kan korang2 tengok pun cam nak termuntah je..ye dak??hehehe..ari nie tajuk kite adelah mencapap..u know mencapap??u  know??good..good..hehe..udoh2 ler..over betol kakak nie..hahaha..tipu r sape tak taw mencapap tu ape..

ok2..tulip nak sambung nie..sape yang mencapap nie??korang mesti tertanya-tanya kan..tak dek sape2 pun yang mencapap..tapi bagi tulip admin UPSI(sori to say dat) macam giler mencapap r..menyampah betol..ari tu kan, nak taw tak,  kecoh kejap kes kitorang punyer slip exam tak dek perkataan 'pendidikan'..contohnye, just ade ijazah sarjana muda mathematics..sepatutnye ijazah sarjana muda pendidikan mathematics..mesti korang terkial-kial kan..ape benda la mak cik tua muda nie merepek kan..ok2..tengok bawah nie ek..


klik gamba utk kebesaran yang over..:)

hah..ambik kau..aku bagi slip exam terus..hahaha..lam kotak yang tulip highlight ngn warna merah tu la..kat situ kan dah ade pendidikan kan..nie slip exam yang baru di'repaire' oleh akak2 abang2 admin dekat pejabat yang buat keje main2..gaji dapat, tempat keje ade aircond sejuk kemain yg kadang2 dewan kuliah pun tak dek langsung aircond, tapi boleh lagi dorang buat keje sambil lewa gini..tu la yang tulip cakap tadi, dorang nie suke mencapap..saje buat cam g2..pastu bile student dah sedar sume pakat2 serbu dorang..MPP pun sibuk naik turun jumpa dorang..nak buat camne..kurang kasih sayang..heheh..jahat giler aku..

pliz..pliz..pliz..give me some luv..uwekkk!!!..hahaha

awal2, tulip tak sedar pun pasal benda nie..tapi kawan2 tulip perasan..last2 MPP ambik tindakan dan masalah nie dah pun settle..so,kami pun tak ragu2 lagi ngan status kami..kalau la dimansuhkan pendidikan, status kami bukan la dalam pendidikan..hanya pelajar math or science or other courses..nampak benda nie cam remeh tapi besar impaknye kat kami..

woi..gua serius beb.tak dek nak main2 la beb..(comey giler kucing nie)

kalau korang nak taw kan...sem depan ramai giler pengambilan pelajar baru..siap ade diploma mathematics..nie yang tulip taw jela..yang tulip tak taw ada lagi..dak2 upsi semakin ramai & persaingan pun makin banyak..probability kami nak dapt kerja pun rendah je..sebabnye cikgu2 math & sccience dah makin ramai..dulu memang la xcukup..skang dah terlebih-lebih la..pasaran yang tinggi skang ialah cikgu2 BM, KH, BI, Pendidikan khas & yang seangkatan la..sedey kami bile memikirkan sume benda nie..

ok la..tulip pun dah nak stop membebel panjang sangat..nanti ade orang bosan pulak kan..hehe..sori kalau ade yang terase ati ngn entry nie..harap2 benda gini tak jadi lagi..sehingga bertemu lagi & selamat beramal..hehehe..Assalamualaikum.. 

6 orang tengah buat karangan math:

nida husna said... Reply

bakal cikgu jugak rupanya......:)

Tulip Putih said... Reply

insyaAllah klu pnjg umo murah rzki..cik nida duk stdy kt ne nie??

Nisa' Pasir Gudang said... Reply

kalau dah penuh jom jadik Guru besarrr

Tulip Putih said... Reply

hahaha..lmbt nk jd guru besar..blh bdn besar..heheheh

aNiss :):) said... Reply

bakal cikgu!! wahh ~

Tulip Putih said... Reply

hehehe..insyaAllah my dear..klu ade rezeki pnjg umor..