Friday, February 18, 2011

MASUK TV!!!! MASUK TV!!!!

Assalamualaikum sume..

gempak tak tajuk entry kali nie??  "tak langsung...sengal la lu der..bajet sendiri"..harap2 korang xcakap macam nie ye kat tulip..hehehehe.. tapi tajuk kat atas tu akan berlaku xlama lagi..betul..tulip akan masuk tv nanti.. glemer x?? glemer x?? tolong la cakap ye..hahaha..terdesak sungguhkn..hehehehe.. ok...ari nie saya nak story ckit sal ape yang dah jadi pagi tadi.. fyi, pagi tadi ade penggambaran catwalk permainan petanque kat U saya & kebetulan saya ade la join petanque baru2 nie..tapi mase saya join tu, xtaw pun ade benda nie.. jangan cakap saya gila glemer plak..hehehe..

penggambaran nie untuk program 321MULA yang disiarkan kat TV2..kalau xsilap setiap ari jumaat kul 10.30pg.. program nie memang untuk sukan permainan la kot.. meh cni nak bisik ckit..saya pun xtaw sebenarnye ade program nie kat tv..nie je baru taw..jangan bagitaw orang laen ye..kah3..dalam kul 8.30 pagi tadi wartawan2 nie datang..mula2 bese la..berdebar jugak..bile pikir balik, betol ke saya nak masuk tv nie..cam xcaya kan..hehehe..b4 start tu, sure la kan kene pakai baju sama.. disebabkan petanque baru je dimasukkan lam MASUM tahun nie, kami xdek la lagi baju sendiri..so, dorang decide pakai la baju dak2 fakulti sains sukan a.k.a cikgu2 PJ...


kalau nak taw kami berlima nie dak2 math a.k.a cikgu math,(:p) tapi dah kuar dari course kami & pakai baju cikgu2 PJ..agak kecoh la kejap dihanjing2kan cikgu2 PJ..dorang cakap kami murtad..jahat kan..hahahaha.. nak pakai baju nie rules dy kene tuck in baju dy..klu xnanti kene marah..


kalu tengok ade orang laen tu maknanya cikgu2 PJ la tu..nie b4 start shooting r*layak ke panggil shooting?? layak la ye..hehehe*...mase nie wartawan baru sampai..tuhhh..ade kat blakang kami..yang xpkai baju kuning tu..

then, bile start tu cam bese la.. dari warming up kami buat & teknik2 maen..kami just jadi latar blakang je..ilmu xcukup nak jadi tukang citer kat wartawan tu..hehehe..



yang pakai baju kuning tu dikira cam pro r maen petanque nie..dy la yg jadi narator..nama dy ZAKI..yang baju itam & putih tu cameraman..tengah rakam..time nie kami dak2 milo nie rehat jap..


nie nama dy KAK ZATUL..dak petanque SUKMA, atlet Melaka..hebatkan..respect dy..walaupun dy dah hebat, tapi dy xsombong  ngan kami yang baru nak belajar..xdek nak marah2 kami kalau kami baling xbetol or pape pun..



time nie kami dah siap shooting..bersuka ria la kejap..nie kali kedua saya tuck in baju sepanjang dah 20 tahun idup..hahahaha..1st dulu pn mase form 2..dah lama kot..segan gler..xbese kan..tapi dah lama tu ok la..hehehehe..


wajah2 riang lepas shooting..melompat2 keriangan..dikgu2 yang dah bertukar jadi kanak2 ribena..hahaha..then bile balik terus melantak nasi kerabu yang sanggat banyak disebabkan xbreakfast langsung pagi tadi..g maen lam keadaan perut kosong..tapi xpengsan pn coz excited nak masuk tv.hahahha..tolong jangan menyampah ngan saya..hehehehe..


that's all pasal saya yang akan masuk tv nti..hahaha..berlagak giler..pesanan saya, tengok la CIK TULIP, CIK LIYA & dak2 petanque yang len lam tv nanti..insyaAllah kalu xdek aral melintang akan disiarkan pada 18.3.11 jam 10.30 pagi kat TV2..tengok taw..jangan xtengok..hehehehe..that's all from me..sori if gedik2 lam entry nie..peace..no war..:)

p/s: esok ari yang paling seronok..xsabar tunggu esok..♥♥♥

3 orang tengah buat karangan math:

Asma Adila said... Reply

i love sport sc..hehe

Tulip Putih said... Reply

gud girl..:)

Asma Adila said... Reply
This comment has been removed by the author.