Thursday, February 24, 2011

SENI LA SANGAT...SENOK JE SAYA TENGOK

Assalamualaikum murid2 sekalian...

hari nie cikgu xnak ajar math lagi..dah muak r cikgu ajar awak math..cikgu xnak awak sume tension2 blaja math..ari nie kite enjoy2 ckit..kite blaja seni....nak x???? NAK!!!!!! (suara budak2 jawab)

hahahaha..gurau2 je..tengah praktis nie nak ngaja..padahal lambat lagi kottt nak posting..nak practical pun lambat lagi..berangan je lebey..hehehee...buat camtu time keje nanti,kene buang la jawabnye..hahaha..saya ade ambik kelas seni rupa sem nie..under koko..maybe kelab kot..saya pun xtaw..men masuk je tanpa memikirkan ape2..cewahhh..

ari nie lepas kelas linear algebra terus ke bengkel seni utk siapkan keje kami..by group tapi yang laen dah siap..saya ngan si liya je xsiap2 lagi..kami kene anta 20 hasil keje utk 1 group...saya xtaw la nak panggil dy ape..nak kata lukisan bukan lukisan..kami guna cat..tolong explain ape nama dy sape2 yang dak2 seni nie..saya xtaw..tangan saya 'seni' sangat..hahaha...saya panggil lukisan jela.senang citer..


 ok..muke kami wajib ade..hehehehe

nak buat lukisan tu kene ade benda kat atas nie..blog kayu yang di cover sebelah ngan kain yang macam inner baju kurung tu tapi lagi halus la..lepas tu bile kite nak hasilkan lukisan tu, kite letak blog nie atas kertas lukisan. dalam blok tu kite letak warna cat then tarik la guna penarik dy..xtaw jugak name ape..hehehe..nti akan nampak la warna cat atas kertas warna..





yg last nie xato pun..nie keje yg xjadi..rejected dah yang last nie..sje nak tunjuk jgk..heheh...

nie la antara hasil keje aku yang comot momot..yang last nie xjadi..cam imej toyol je saya buat..dah la warna ijau..tidak!!! xberniat pun..hehehehe..jangan la kutuk2 keje saya..saya taw tangan saya nie ber'seni' sangat..tu yang 'lawa' giler kan..hehehehe...antara banyak2 yang buruk nie, mane yang orang cakap, "bolehla"..share la ngan saya..saya nie budak baru blaja..so, xla pro macam pelukis negara kite..jangan lupe share yang saya taw..nak cakap sume xlawa pun xpe..xkesah..kritikan orang boleh buat kite lagi bagus kan..cehcehceh..hehehe..

that's all from me today..thanx for reading...:)

6 orang tengah buat karangan math:

nabielahuda said... Reply

2 & 4 tu boleh laa~
hehe.

nazriey jusoh said... Reply

math pun seni ap......kan...hahaha

Tulip Putih said... Reply

nabielahuda: thanx..hahaha.boleh la kan..

Tulip Putih said... Reply

nazriey: math seni???senok perut adela...hahahaha

nazriey jusoh said... Reply

kita lah yg kena jdkan math itu suatu seni....bg murid2 minat....x g2 cikgu?

Tulip Putih said... Reply

betol 2 en nazriey..hehhehe