Saturday, May 14, 2011

LETAK LINK DEKAT GAMBAR FOLLOW

Assalamualaikum

Wah!!! dapat lepas gian update blog..hahaha..ape la..under maintenence sampai entry ilang..komen2 kat latest entry pun ilang..rase cam...arrrggghhh!!! over la kakak..ok2..dari semalam nak update entry nie..tapi xleh kan..so kite update ari nie ye..

Ok..tullip bukan nak buat tutorial atau ape..just nak korang buat benda nie..ramai sangat blogger x buat nie..link dekat gamba korang follow blog sape2 pun..please2 korang..tolong la buat..bukan ape..korang follow orang..in case korang follow tulip la senang..korang follow,pastu dekat shoutbox xtinggalkn link korang...dekat gamba korang follow tu pun korang xsetting link dy..susah untuk tulip nak follow korang balik..

1st skali korang tekan butang follow kat blog yang korang nak follow..pastu kuar macam nie kan..


then korang pegi dekat MORE OPTION yang ade kat sebelah follow this blog & tekan...


then akan kuar macam nie..korang pgi dekat ADD LINK..tekan situ


last skali akan kuar macam nie..hah..masukkan la ape yg dy nak..URL tu url blog korang la..LINK NAME tu  bese orang letak name blog..

pastu save la or pape yang patut..please ye korang..maybe benda nie ramai yang dah taw..blogger2 otai sure2 r dah taw..nie untuk blogger2 yang baru start berblogging..dorang mesti xbrape taw sangat..tulip dulu pun jenuh cari mane la nak setting benda nie..alhamdulillah jumpa..sebab xdek sape2 nak bimbing tulip buat blog..

bile korang dah letak link tu,owner blog yang korang follow tadi senang nak cari korang balik..macam tulip,tulip akan follow balik sape2 yang follow tulip..kalau dah xdek link blog korang lam tu,cam ne nak g follow blog korang..link kat shoutbox pun xtinggalkan....

kepada yang dah taw,abaikan jela entry nie..kepada yang belum taw or xsure link korang ade ke x,try la cek..kalau dah ade dy akan kuar macam nie..ade LINK kan kat bawah gamba korang tu..baru la ok..


ok..tu je dari tulip..sekadar berkongsi dengan korang..jangan lupe..buat ye..nanti baru la bertambah follower korang..kan3???^_^

2 orang tengah buat karangan math:

Asma Ahmad said... Reply

xtw la plak slama ni ad kew x... :p

Tulip Putih said... Reply

try la cek my dear..nanti senang blogger nak jejak balik sape2 yg folo ..kan3..:)